Sır saklamak bir irade imtihanıdır Bu imtihanı kazanmayan hayatta hiçbir imtihanı kazanamaz | Hazreti Ali

6 Mayıs 2018 Pazar

NASIL DİNDAR NESİL YETİŞTİRİLİR?


Aziz Dostlar Câhiliyenin çaresi, dün olduğu gibi bugün de İslâm nûrudur. Kur’ân rehberliğidir. Fahr-i Kâinât Efendimiz’in feyiz ve rûhâniyetiyle dolmak, O’nun hâliyle hâllenmek, O’nun Sünnet-i Seniyye’si etrafında hâlelenmektir.

PEYGAMBERİMİZİN İKİ EMANETİ

Kıymetli Dostlar Efendimiz, hadîs-i şeriflerinde âhirzamanda meydana gelecek ağır musîbetleri bir bir tâdâd ederek, ümmetini şöyle îkaz buyurmuştur

Size iki şey bırakıyorum. Bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla dalâlete düşmezsiniz Allâh’ın kitâbı (Kur’ân-ı Kerim) ve Resûlü’nün sünneti.” (Muvatta’, Kader, 3)

ÇOCUKLARINIZI ÜÇ KONUDA İYİ YETİŞTİRİN!
Toplumun istikbâli olan çocuklar için Allah Resûlü bilhassa dikkatimizi çekerek şöyle buyuruyor

Çocuklarınızı üç hususta yetiştirin Peygamber sevgisi,Ehlibeyt sevgisi,Ve Kur’ân kıraati

Çünkü hamele-i Kur’ân (yani Kur’ân hâfızları) hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyâmet gününde Peygamberler ve asfiyâ (yani safâya ermiş olan Allah dostları) ile birlikte Arş’ın gölgesindedir.”(Münâvî, I, 226)

Değerli Dostlar Devrin ve devranın menfîlikleri mâlûm. Âfet dolu.

Eğer evlâtlarımızı; maddî ve mânevî tedbirlerle mücehhez kılarsak, onlara hayrı sevdirip şerden tiksindirebilirsek; mecbûren karşılaşacakları menfîliklerden de, Cenâb-ı Hakk’ın izniyle, sıyrılmaları mümkün olacaktır.

Nitekim; Hazret-i Yûsuf, anne-babasından uzakta, kilitli kapılar ardında; üstelik emrinde bir köle aziyetinde olduğu hânenin hanımından çirkin bir teklifle karşılaştı.

Fakat Peygamber terbiyesiyle yetişen Hazret-i Yûsuf; Rabbinin burhânını gördü; « معَاَذ الّٰهلِ » diyerek Allâh’a sığındı ve çirkin teklifi «Hayır!..»diye reddetmeyi başardı.

Peygamberimiz de,Rabbimizin terbiyesi ve şerh-i sadr ikrâmıyla, içinde yaşadığı câhiliyenin hiçbir iğrençliğine ve hiçbir çirkinliğine bulaşmadı.

NASIL DİNDAR NESİL YETİŞTİRİLEBİLİR?

1-Allah korkusunu ve muhabbetini kazandırmalıyız.

2-İlâhî kameralar altında yaşadığımız şuurunu vermeliyiz.

3-Her davranışın bir hesabı ve karşılığı olduğunu, yani âhiret inancını iliklerine kadar hissettirmeliyiz.

4-Fıtraten temiz ve masum hâllerini koruyacak şartları oluşturmalıyız.

5-Gönüllerini temizleyecek, onlara mânevî burhanlar nasîb edecek; ibâdet, Kur’ân eğitimi, gibi meclislere onları alıştırmalıyız.

Allâh’ın izniyle, bu terbiye verildikten sonra, evlâtlarımız; dipdiri, temiz (selîm) ve Allâh’a yönelmiş (münîb) bir kalp ile hayata atıldıklarında huzur hâliyle, her türlü şerden muhafaza içinde bulunacaklardır.

HAYIRLA KALIN ALLAH'A EMANET OLUN

ARAŞTIRMACI İLAHİYATÇI EĞİTİMCİ YAZAR

SALİH KEBAPÇI Twitter.com @Salihkebapcii




Görüntüleme Sayısı